Найкращі TED Talks про бізнес

TED Talks – це проєкт американського некомерційного фонду, в межах якого науковці, підприємці та громадські діячі читають лекції з актуальних тем. Кожний виступ нагадує інтелектуальний стендап та мотивує до дій. Ми зібрали найкращі виступи спікерів для тих, хто хоче рости і розвивати свою компанію.

1.«Як керувати компанією, не встановлюючи правил (майже)»

Вам дивитись, якщо хочете перестати контролювати кожного співробітника і зменшити бюрократію.

Спікером є Рікардо Семлер – СЕО насосного заводу Semco у Бразилії. У своїй компанії він впровадив проривну форму демократі, за якої підлеглі самі собі призначають зарплату. Чому він це зробив і чи ефективна така система – дізнаєтеся з його лекції.

Дивіться ролик тут.

2.«Ефективний спосіб розкрити свою природну творчість»

Вам дивитись, якщо втрачаєте продуктивність, працюючи в режимі багатозадачності. Британський економіст і головний оглядач Financial Times Тім Харфорд розповідає про метод «сповільненої багатозадачності», яким користувалися Ейнштейн і Дарвін. Подивіться ролик, якщо працюєте одночасно над кількома проєктами.

Дивіться ролик тут.

3.«Як розповсюдити власні ідеї?»

Вам дивитись, якщо хочете, аби люди говорили про ваш продукт. У перенасиченому інформацією світі споживачі часто ігнорують пропозиції компаній.

Екс-віце-президент з маркетингу «Yahoo» Сет Ґодін розповість, як знайти підхід до цільової аудиторії. На прикладах відомих брендів він пояснює, що продукт «вистрілює» не завдяки своїй якості, а тому, що творцям вдалося привернути увагу споживачів до нього. Як вони це зробили – дивіться у відео.

Дивіться ролик тут